Tuntuuko sinusta välillä, että tunteet musertavat sinut alleen? Kihisetkö usein kiukusta, muserrutko häpeän alle tai tuntuuko, että katkeruus vie iloa elämästäsi?

Onko sinun vaikea rauhoittaa itseäsi haastavien tunteiden äärellä? Pakenetko usein tunteitasi vaikkapa syömiseen, jatkuvaan suorittamiseen, somen selailuun tai  älyllistämiseen? Onko sinulla keinoja tunteiden purkamiseen niin, etteivät tunteet jää jumeiksi kehoosi?

Haastavat tunteet kuormittavat sekä kehoasi että mieltäsi, ellet osaa käsitellä ja purkaa niitä rakentavalla tavalla. Moni kokee haastavien tunteiden äärellä avuttomuutta ja keinottomuutta. Kun ihmisellä on hyvät tunnetaidot, hän sallii kaikki tunteet itselleen ja osaa olla tunteiden kanssa tukahduttamatta niitä. Kun annat tilaa haastaville tunteille, niin elämääsi vapautuu paljon energiaa tunteiden pidättämiseltä. Elämääsi tulee aitoa iloa, vapautta ja kiitollisuutta.

tunteiden kesytys

Suurin osa tämän päivän aikuisista on jäänyt vaille tunteiden empaattista kohtaamista lapsena. Tämä on johtanut siihen, että moni kokee tunteet pelottavina ja on kehittänyt erilaisia pako- ja puolustuskeinoja. Tunteita on opittu välttelemään ja pakenemaan niiden hyväksyvän kohtaamisen ja tuntemisen sijaan.

Moni on oppinut, että pettymys, suru, kateus, viha ja muut haastavat tunteet ovat vääränlaisia tunteita ja niistä olisi hyvä päästä nopeasti eroon. On suunnattu katsetta positiiviseen, painettu tunteita alas ja jätetty tunteiden viestejä huomioimatta.

Olen tehnyt Työkaluja haastavien tunteiden kohtaamiseen -verkkovalmennuksen auttaakseni sinua kohtaamaan kaikki tunteesi hyväksyvästi ja rakentavasti. Verkkovalmennus on tehty, jotta sinä opit suhtautumaan kaikkiin tunteisiisi ystävinäsi ja saat keinoja tunteiden kohtaamiseen, säätelemiseen ja purkamiseen. Työkaluja haastavien tunteiden kohtaamiseen on lempeä ja inhimillinen matka itseesi ja tunteisiisi. Oletko sinä valmis lähtemään kanssani matkalle kohti syvempää itsetuntemusta?

Työkaluja haastavien tunteiden kohtaamiseen on sinulle, joka

Mitä saat Työkaluja haastavien tunteiden kohtaamiseen -verkkovalmennuksesta?

Kyllä, tunnistan itseni ja haluan mukaan.

Jos haluat oppia hyväksyvää ja rakentavaa suhdetta haastaviin tunteisiisi, tätä kaikkea on luvassa kurssillasi:

Työkaluja haastavien tunteiden kohtaamiseen -verkkovalmennuksessa käsitellään tunnetaitoja ja tunteiden hyväksyvää ja lempeää kohtaamista laajasti. Lisäksi valmennuksessa paneudutaan muutaman erityisen haastavan tunteen äärelle syvällisemmin.

Osa 1: Ymmärrä tunteitasi ja tarpeitasi
Opit ymmärtämään tunteitasi ja niiden takana olevia tarpeita. Käyt läpi omaa lapsuuttasi ja tunnehistoriaasi ja kasvatat itsetuntemustasi. Vahvistat yhteyttä kehoosi, tunteiden kotiin.
Osa 2: Rakentavia toimintatapoja haastavien tunteiden kohtaamiseen
Opit tunnistamaan, mitä pako- ja selviytymiskeinoja olet käyttänyt tunteidesi kanssa ja saat tapoja siirtyä pakokeinoista kohti tunteiden sallimista ja tuntemista. Opit keinoja tunteiden säätelyyn. Saat tietoa aivojen toiminnasta haastavissa tunnetilanteissa. Opit vahvistamaan sisäistä turvaasi ja tukemaan itseäsi haastavien tunteiden hetkellä.
Osa 3: Tarkastellaan tarkemmin vihaa, häpeää, ahdistusta ja pelkoa
Opit toimimaan yhdessä pelon kanssa ja lieventämään ahdistustasi. Saat keinoja vapautua häpeästä ja opit rakentavia keinoja vihan kohtaamiseen ja purkamiseen. Saat tietoa tunteista ja käytännön keinoja, miten voit kohdata rakentavasti nämä tunteet.
Osa 4: Tarkastellaan tarkemmin surua, pettymystä, kateutta ja katkeruutta
Opit keinoja surun kanssa olemiseen ja saat keinoja kateudesta irti päästämiseen. Opit, miten voit tukea itseäsi pettymyksen hetkillä ja miten työstät katkeruuden tunnetta. Saat tietoa tunteista ja käytännön keinoja, miten voit kohdata rakentavasti nämä tunteet.
Osa 5: Tunteiden työkalupakki
Opit rakentavia keinoja tunteiden käsittelemiseen ja purkamiseen. Vahvistat kiitollisuutta elämässäsi. Opit käyttämään anteeksiantoa työkaluna tunteiden käsittelyyn. Vahvistat myötätuntoista suhtautumista itseesi ja tunteisiisi. Muodostat itsellesi tunteiden työkalupakin valmennuksen opeista.

Valmennuksen toteutus

Verkkovalmennus sisältää viisi osiota. Saat koko kurssin kerralla käyttöösi ja voit omaan tahtiisi käydä kurssia läpi. Materiaalit voit joko lukea tai kuunnella äänitteinä. Jokaiseen osioon sisältyy myös sekä toiminnallisia harjoituksia että pohdintatehtäviä, joiden avulla viet verkkovalmennuksen teemoja arkeesi.

Verkkovalmennussivusto on käytettävissäsi vuoden ajan. Sinulla on reilusti aikaa käydä läpi materiaaleja ja ottaa käyttöön kaikki tarvittavat tiedot ja taidot tunnetaitojesi vahvistamiseksi. Äänitteet pystyt lataamaan itsellesi, ja kurssiaineisto on helposti tulostettavissa omaan käyttöön.

Saat torstaina 16.2. linkin valmennussivustolle ja kaikki materiaalit käyttöösi. Kurssin hinta on 59 €.

Verkkovalmennukseen ilmoittaudutaan Holvi-verkkokaupan kautta, ja ilmoittautuminen on auki to 16.2. klo 14 asti.

Kurssilla on tyytyväisyystakuu. Sinulla on 7 päivää aikaa tutustua kurssiin. Jos jostain syystä et ole tyytyväinen kurssiin, saat rahasi takaisin laittamalla sähköpostia minulle. Reilua, vai mitä?

Kun ilmoittaudut mukaan Työkaluja haastavien tunteiden kohtaamiseen -verkkovalmennukseen, saat:

Kyllä, haluan osallistua.

Heli Hakasalmen huvilalla

Valmennusmatkallasi mukana olen minä eli Heli Mäkelä. Olen kahden lapsen äiti ja koulutukseltani olen sosionomi, toimintaterapeutti, ratkaisukeskeinen valmentaja, mindfulness-ohjaaja, lasten ja nuorten tunnetaito -ohjaaja ja hengitysterapeutti. Lisäksi olen suorittanut skeematerapian (eli tunnelukkoterapian) opinnot.

Minulla itselläni on ollut monenlaisia haasteita tunteiden kanssa. Lapsuudessani en saanut tukea tunteideni kanssa olemiseen. Opin piilottamaan vihani, vellomaan kateudessa ja katkeruudessa ja ohittamaan suruni. Häpeä esti minua tekemästä asioita. Tunteiden kohtaamisen sijaan älyllistin tunteita, painoin niitä alas ja koin haastavat tunteet jonkinlaisena riesana, joista piti päästä nopeasti eroon. Kavensin tunneskaalaani ja tämä vei myös paljon iloa ja onnellisuutta elämästäni. Olen turruttanut tunteita ja ollut monella tavoin jumissa itseni kanssa.

Olen tehnyt vuosia tunnetyöskentelyä. Olen osallistunut lukuisiin koulutuksiin, kursseille, työpajoihin, kuunnellut tunnetaitoäänitteitä, lukenut kirjoja ja käynyt myös erilaisissa tunnekehohoidoissa. Olen avannut tunnelukkojani ja vahvistanut sisäistä turvaani. Tämä kaikki on vähitellen johtanut siihen, että pystyn suhtautumaan tunteisiini hyväksyvämmin ja kohtaamaan niitä. Myös niitä tunteita, jotka olivat minulle aikaisemmin hyvin vaikeita kohdata. Olen myös oppinut keinoja purkaa vanhoja tunnejumeja pois. Nyt olen koonnut nämä lukuisilta kursseilta oppimani parhaat oppini verkkovalmennukseksi.

Olen järjestänyt vuosien varrella lukuisia kursseja tunnetaidoista sekä lapsille että aikuisille. Verkkovalmennuksiini on tähän mennessä osallistunut yli 2000 ihmistä.

Tunnetaidot eivät vahvistu itsestään ja tekemättä mitään. Olen tukena sinun muutosmatkallasi kohti tunnetaitoisempaa elämää.

Jos sinulla on jotain kysyttävää, vastaan mielelläni kysymyksiisi. Ota yhteyttä: heli@kasvuntaika.fi.