Viisi vinkkiä tasapainoiseen vanhemmuuteen -opas

Haluatko löytää keinoja tasapainoisempaan, rauhallisempaan ja rennompaan lapsiperhearkeen?

Tilaa ilmainen opas Viisi vinkkiä tasapainoiseen vanhemmuuteen. Kun otat oppaan vinkkejä käyttöösi, saat rauhallisemman lapsiperhearjen, paremman suhteen lapsesi kanssa ja enemmän iloa perhe-elämästä.

Oppaan teemat ovat: keskity hyvään, kommunikoi rakentavasti, tue lapsen tunnetaitoja, pysy itse rauhallisena ja voi hyvin vanhempana.

Tilaamalla ilmaisen oppaan liityt samalla Vanhemmuuden voimaposti -sähköpostilistalleni.

Saat Vanhemmuuden voimaposti -viesteissä vinkkejä myönteiseen ja lempeään kasvatukseen, omaan hyvinvointiin ja jaksamiseen. Voimaposti sisältää syventäviä tekstejä vanhemmuudesta ja tietoa kursseista ja verkkovalmennuksista. Osa sisällöstä on saatavana vain Voimapostin tilaajille.

Olen vantaalainen lastentarhanopettaja, ja haluan kiittää sinua mahtavasta Viisi vinkkiä tasapainoiseen vanhemmuuteen -oppaastasi. Se on juuri sellainen opas, jollaista olen kaivannut työssäni. Opas on kirjoitettu selkeästi ja kompaktisti – niin kiireiset kuin suomea vieraana kielenä puhuvat vanhemmat voivat saada siitä apua. Joillekin nämä vinkit voivat olla itsestäänselvyyksiä, mutta koen, että jokaisen meistä tulisi lukea ne vahvistaaksemme omaa kasvattajuuttamme. Vinkkasin oppaan päiväkotimme vanhemmille sekä työyhteisöllemme.

Tilaa ilmainen oppaasi ja Vanhemmuuden Voimaposti

Tietosi ovat turvassa. Lue rekisteriseloste. Saat jatkossa myös Vanhemmuuden voimaposti -uutiskirjeen. Huom! Jos sinulla on Gmail, se ei aina näytä yrityssähköpostista lähetettyjä viestejä. Katso myös tarjoukset, mainokset ja roskapostikansiot.

Viisi vinkkiä tasapainoiseen vanhemmuuteen on selkeä ja napakka paketti lapsiperheen arjen selviytymiskeinoista. Ydinviestinä painotetaan aikuisen omia tunnetaitoja sekä itsestä huolehtimista. Kun aikuinen on itse tasapainossa ja voi hyvin, hän kykenee olemaan turvallisena vanhempana erilaisissa kuohuvissa tilanteissa. Lapseen suhtaudutaan hyvää vahvistaen, kiitollisuudella ja ilolla. Minulle jäi oppaan lukemisesta hyvä olo: opas vahvistaa sitä hyvää, mitä meissä jokaisessa on, ja kannustaa meitä kasvamaan ihmisinä ja kasvattajina niissä asioissa, joissa huomaamme ontuvamme.

Heli ja omenapuu

Hei, olen Heli Mäkelä. Olen kahden kouluikäisen lapsen äiti ja yrittäjä. Olen koulutukseltani sosionomi, toimintaterapeutti, ratkaisukeskeinen valmentaja/coach, mindfulness-ohjaaja ja Lasten Tunnetaito -ohjaaja. Lisäksi olen käynyt Toimiva perhe -ohjaajakoulutuksen ja sitä kautta oppinut esimerkiksi minä-viestien käyttöä ja aktiivista kuuntelua. Olen työskennellyt lapsiperheiden parissa koko työurani ajan esimerkiksi lastentarhanopettajana, erityislastentarhanopettajana, neuvolan perhetyöntekijänä ja nyt yrittäjänä tukien perheitä kohti hyvinvoivaa, läsnäolevaa ja myönteistä vanhemmuutta. Oma vanhemmuus on opettanut minulle kaikkein eniten kasvatuksesta ja lasten kanssa olemisesta. Haasteet omien lasten kanssa ovat myös vieneet minua kohti lisäkoulutuksia hakemaan uutta ymmärrystä esimerkiksi lapsen tunnetaitojen tukemiseen ja omien rauhoittumiskeinojen löytämiseen.

Vanhemmuus ei ole aina helppoa, ja olen välillä itsekin kompuroinut oman vanhemmuuteni kanssa. En usko vanhemmuudessa kikkoihin, joita kaivetaan esiin tarpeen tulleen, vaan lämpimään ja hyvään vuorovaikutussuhteeseen ja lapsen empaattiseen kohtaamiseen ja tunnetaitojen tukemiseen – kun nämä taidot ovat hallussa, vanhempi pärjää sekä taaperoikäisen että teini-ikäisen lapsen kanssa. Samat keinot pätevät pitkälti myös parisuhteessa ja ylipäänsä ihmissuhteissa niin työpaikoilla kuin tuttavapiirissäkin. Kirjoitin oppaan Viisi vinkkiä tasapainoiseen vanhemmuuteen tukeakseni sinun lapsiperhearkeasi.