Hei, olen Heli Mäkelä. Olen yrittäjä ja kahden lapsen äiti. Koulutukseltani olen sosionomi, toimintaterapeutti, ratkaisukeskeinen valmentaja/coach, mindfulness-ohjaaja, lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaaja ja hengitysterapeutti. Tällä hetkellä olen mukana kolmatta vuotta terapeuttisen taidetyöskentelyn koulutuksessa.

Olen työskennellyt lapsiperheiden parissa koko työurani ajan esimerkiksi lasten liikuntaryhmien ohjaajana, lastentarhanopettajana, erityislastentarhanopettajana, neuvolan perhetyöntekijänä ja nyt yrittäjänä tukien perheitä kohti hyvinvoivaa, läsnäolevaa ja myönteistä vanhemmuutta. Neuvolan perhetyöntekijänä minulla oli upea mahdollisuus tukea pikkulapsiperheitä erilaisissa arjen pulmatilanteissa. Samanlaista voimannuttavaa ja vanhemmuutta tukevaa työtä jatkan nytkin.

Oma vanhemmuus on opettanut minulle kaikkein eniten kasvatuksesta ja lasten kanssa olemisesta. Haasteet omien lasten kanssa ovat myös vieneet minua kohti lisäkoulutuksia hakemaan uutta ymmärrystä esimerkiksi lapsen tunnetaitojen tukemiseen ja omien rauhoittumiskeinojen löytämiseen.

Omat lapseni ovat toimineet minulle elämäni suurimpina opettajina. Heidän kanssaan olen päässyt käytännössä kokeilemaan lempeitä unikoulumenetelmiä, olen saanut käyttää kaikki kasvattajan taitoni itku-potku-raivareiden äärellä ja päässyt kokemaan valtavan hienoja ja myös valtavan väsyttäviä hetkiä. Lapseni ovat kasvattaneet minua paljon. He ovat tehneet minusta kärsivällisemmän ihmisen.

En usko vanhemmuudessa kikkoihin, joita kaivetaan esiin tarpeen tulleen, vaan lämpimään ja hyvään vuorovaikutussuhteeseen, yhteyteen ja lapsen empaattiseen kohtaamiseen ja tunnetaitojen tukemiseen – kun nämä taidot ovat hallussa, vanhempi pärjää sekä taaperon että teini-ikäisen lapsen kanssa. Samat keinot pätevät pitkälti myös parisuhteessa ja ylipäänsä ihmissuhteissa niin työpaikoilla kuin tuttavapiirissäkin.

Ajatus omasta yrityksestä aktivoitui tammikuussa 2014. Koin, etten pysty tekemään työtä neuvolan perhetyöntekijänä enää niin hyvin kuin haluaisin. Kuntasektorin paineet käyntimäärien lisäämisestä ajoivat miettimään työn laadukkuutta. Lisäksi haluan yritystoiminnallani saada mahdollisuuden olla kotona lasten lähtiessä kouluun ja myös olla iltapäivisin mahdollisimman paljon kotona. Haluan tehdä töitä sen verran vähän, että pysyn itse jaksavana ja energiatasoni hyvänä. Näin pystyn antamaan myös asiakkailleni enemmän. Kasvun Taika perustettiin elokuussa 2014 ja olen koko ajan luonut lisää lapsiperheitä auttavia palveluja. Tällä hetkellä palvelutarjontaani kuuluu niin luentoja, kursseja, työpajoja kuin verkkovalmennuksiakin.

Haluan järjestää laadukkaita ja voimaannuttavia palveluita, suurella sydämellä ja iloisella mielellä.