Kasvun Taian blogi

Aiheita

3.10.2014
Jaa kavereille:

Vauvahieronta

Vauvahieronta on ihana ja luonnollinen tapa välittää vauvalle elintärkeää tunneravintoa ja rakkautta. Vauvahieronnalla voidaan hoitaa myös turvallisesti ja tehokkaasti vauvojen vatsavaivoja ja koliikkia.

Vauvahieronnassa tärkeintä on vuorovaikutus. Siinä ei hierota lihaksia, vaan aktivoidaan sivelyllä ihon hermopäätteitä. Ihokosketus ja vuorovaikutus myös opettavat vauvaa. Vauva oppii esimerkiksi sen, mihin käsi ja jalka loppuvat. Tämä helpottaa motoriikan kehittymistä. Ihokosketus myös laskee vauvan stressihormonitasoa, hän rauhoittuu ja keskittyy.

Monissa itämaisissa ja afrikkalaisissa kulttuureissa vauvoja hierotaan päivittäin. Näiden kansojen mielestä vauvahieronta on luonnollinen ja olennainen osa vauvan hoitoa. Heillä on sukupolvien myötä säilynyt vaistoon perustuva tieto vanhemman ja lapsen välisen läheisyyden ja kosketuksen tärkeydestä.

Vauvahieronnasta on hyötyä sekä vauvalle että vanhemmalle. Monet vauvat, jotka ovat saaneet vauvahierontaa nukkuvat yönsä rauhallisemmin, vauvojen vatsavaivat ovat helpottaneet sekä heidän turvallisuudentunteensa on lisääntynyt. Hieroessaan vauvaa myös vanhemmat rentoutuvat ja heidän varmuutensa käsitellä pienokaista lisääntyy.

Teen lokakuussa vauvahieronnan ohjauksen kotikäyntejä Korson suuralueella edulliseen tutustumishintaan. Teen vauvalle kokovartalohieronnan ja annan ohjeita hieronnan toteuttamiseksi kotona. Lisäksi voimme jutella muistakin vauvaperhearkeen kuuluvista asioista hieronnan lomassa.

Avainsanat: vauvahieronta, vauvahierontakurssit