Kasvun Taian blogi

Aiheita

8.2.2016
Jaa kavereille:

Talvinen satuhieronta

Lumisydän

Satuhieronta on satujen ja tarinoiden yhdistämistä kosketukseen ja kevyeen hierontaan. Satuhieronta on rauhoittumista ja rentoutumista, iloa ja läsnäoloa. Satuhieronnan avulla lapsi saa rentouttavan kokemuksen ja tunteen, että hän on rakas ja tärkeä aikuiselle. Satuhieronta auttaa myös aikuista rauhoittumaan ja rentoutumaan.

Satuhieronta tehdään lapsen vaatteiden päälle. Lapsi voi maata vatsallaan alustalla tai olla istuen. Tärkeää on, että aikuinen on levollinen ja läsnäoleva. Aikuinen hieroo lasta vakaalla ja rauhallisella otteella.

Syksyllä kirjoitin syksyisen satuhieronnan, ja nyt on aika talviselle satuhieronnalle. Lumen kimallukselle, talviselle aurinkoiselle päivälle. Läsnäololle, kiitollisuudelle.

Kävelin talvisessa metsässä.

Katselin ympärilleni. Kuinka kaunista metsässä olikaan.

Näin lumessa jäniksen pomppujälkiä,
ketun vipellysjälkiä.

Piirsin lumeen sormellani sydämen.

Lumi kimalteli kuin kristalli.

Aurinko paistoi ja lämmitti säteillään minua.

Siinä seisoessani ajattelin, kuinka kiitollinen olenkaan.

Juuri nyt kaikki on hyvin.

Onni on läsnä juuri tässä hetkessä.

Talvisessa satuhieronnassa lapsen selkään voi tehdä sormilla kävelytystä, jäniksen pomppuja ja ketun vipellystä. Selkään voi piirtää sydämen ja auringon säteitä. Selkää voi silittää rauhallisesti ylhäältä alaspäin ja lopussa pysäyttää kädet alaselälle.

Mukavia satuhierontahetkiä!

Aiempia kirjoituksiani satuhieronnasta

Vanhemmuuden voimapostista ja materiaalikirjastosta saat ilmaisia vinkkejä myönteiseen, tunnetaitoiseen ja hyvinvoivaan lapsiperhearkeen. Klikkaa ja lue lisää!

Avainsanat: satuhieronta, satuhierontatunnit, voimavaroja vanhemmuuteen, läsnäolo