Tunnetko välillä keinottomuutta lapsen raivareiden äärellä? Mietityttääkö sinua, miten tukea lapsen tunnesäätelyä? Haluatko rauhallisemman ja positiivisemman perhe-elämän? Toivoisitko, että lapsesi osaisi säädellä tunteitaan paremmin?

Verkkovalmennus Kiukun kesyttäjät – tunnetaitoja lapselle ja vanhemmalle on suunnattu sinulle, joka haluat oppia toimimaan mahdollisimman rakentavasti lapsen kiukun ja tunnepurkausten kanssa. Valmennuksen myötä tulet juuri sellaiseksi vanhemmaksi kuin haluatkin olla: rauhalliseksi, tunnetaitoiseksi ja keskustelevaksi. Osaat tukea lasta raivareiden äärellä ja osaat opettaa myös lapselle omia keinoja tunnesäätelyyn.

Tämä verkkovalmennus nostaa sekä sinun että lapsesi tunnetaidot seuraavalle tasolle. Kukapa meistä vanhemmista ei haluaisi, että omasta lapsesta kasvaa tasapainoinen ja tunnetaitoinen nuori ja aikuinen, jonka ei tarvitse riehua, heittää tavaroita tai lyödä purkaakseen kiukkua ulos.

äiti ja lapsi

Oletko miettinyt, miten iso merkitys on tunteiden säätelytaidoilla? Tunteiden säätelytaidot ovat tärkeitä lapsesi psyykkisen ja fyysisen hyvinvoinnin kannalta. Tunteiden säätelytaidot estävät tunteiden kohoamista stressiä aiheuttavalle tasolle, ehkäisevät ongelmakäyttäytymistä ja muovaavat lapsesi tunne-elämää joustavaksi. Hyvät tunteiden säätelytaidot omaksunut lapsi ei ajaudu jatkuvasti ongelmiin tunnereaktioidensa vuoksi.

Tutkimuksissa on todettu, että kun lapsi oppii säätelemään tunteitaan niin, etteivät ne nouse jatkuvasti liian voimakkaiksi ja stressaaviksi, hänellä on hyvät mahdollisuudet menestyä paremmin elämänsä ihmissuhteissa ja vuorovaikutustilanteissa. Tunteita taitavasti säätelevä lapsi saa kavereita ja muodostaa kestäviä ystävyyssuhteita. Hän pärjää myös koulussa. Tunteiden säätelytaidot vaikuttavat selkeästi myös koulutodistuksen keskiarvoon.

Lapsena opitut tunteiden säätelytaidot vaikuttavat paljon aikuisiän työuraan, terveyteen ja parisuhteen toimivuuteen. Heikosti tunteitaan säätelevät ihmiset tupakoivat ja käyttävät alkoholia enemmän kuin muut, ja heidän joukossaan esiintyy myös pitkäaikaistyöttömyyttä. Tunteiden säätelytaidot ovat siis todella tärkeitä taitoja, joilla on laaja yhteys hyvinvointiin eri elämän osa-alueilla.

Sinun toiminnallasi vanhempana on ratkaisevan iso merkitys siihen, millaiset tunnesäätelytaidot lapsesi oppii

Vanhempana mallinnat omalla toiminnallasi tunteiden säätelyä ja lisäksi voit ohjata myös lasta kohti tunnetaituruutta.

itkevä lapsi

Voin näyttää sinulle askeleet kohti tunnetaitoista vanhemmuutta

Monikaan tämän päivän vanhempi ei ole omassa lapsuudessaan oppinut tunnetaitoja eikä keinoja tunnesäätelyyn. Ehkä et sinäkään? Kiukun kesyttäjät – tunnetaitoja lapselle ja vanhemmalle on tehty, jotta sinä vanhempana saisit uusimpaan tutkimustietoon perustuvia ja konkreettisia keinoja sekä omien tunnetaitojesi että lapsen tunnetaitojen vahvistamiseen.

Jos tunnistat itsesi näistä, tämä verkkovalmennus on juuri sinua varten:

Mitä kaikkea hyvää sinä ja lapsesi saatte Kiukun kesyttäjät -verkkovalmennuksesta?

Tämä valmennus ei ole aivan kaikille. Sinun ei kannata osallistua, jos olet yksi niistä

Jos taas tunnistat itsesi seuraavista, valmennus palvelee sinua erinomaisesti:

Mitä tyytyväiset asiakkaat sanovat tästä valmennuksesta?

Kurssista oli minulle suuri apu ymmärryksen ja oivallusten kasvualustana. Kurssi mahdollisti oivalluksia itsestä ja lapsen käyttäytymisestä helpolla ja miellyttävällä tavalla. Kurssin sisältö on tehty todellakin asiantuntijuuden pohjalta, mutta riittävän kansantajuisesti eli helposti ymmärrettävästi ja riittävän kepeästi. Lämmin suositus!

Tyttäreni 6 v tykkäsi kovasti tehtävistä. Olemme paljon puhuneet aivojen vahtikoirasta ja vanhasta viisaasta pöllöstä. Ja tämä tuntui iskevän hyvin lapseen. Myös oman kehon tuntemuksien tuntemus parani tehtävien myötä. Ja lapsi pystyi sanottamaan mitkä asiat kiukuttavat ja mitä hän vihaisena tekee. Hyviä rauhoittumiskeinoja löydettiin paljon ja nämä jäävät meillä kyllä käyttöön.

Suuret kiitokset hienosta valmennuksesta! Tällainen valmennus olisi erittäin tärkeä jokaisen vanhemman käydä, kunpa tällainen olisi osana perhevalmennusta ja pakollisena kaikille. Parasta oli se, että lapsen kanssa tuli vietettyä paljon aikaa pohtien näitä asioita. Oli myös hienoa saada pohtia omaa itseä ja omia reaktioita.

Valmennuksen toteutus:

Verkkovalmennus kestää yhteensä viisi viikkoa. Materiaalit avautuvat viikon välein. Saat linkin valmennussivustolle, josta saat luettavaksi, kuunneltavaksi ja katsottavaksi viikkomateriaalit.

Viikkomateriaaleissa on sekä kirjallista materiaalia että videoita, äänitteitä ja lapsen kanssa tehtäviä toimintatehtäviä, joiden avulla sovellat valmennusviikon teemaa omaan perhearkeesi. Kaikki materiaalit ovat helposti tulostettavissa ja äänitteet ladattavissa omalle koneelle. Valmennussivusto on käytettävissäsi vuoden ajan.

Kiukun kesyttäjät -verkkovalmennus sopii parhaiten n. 4‒8-vuotiaiden lasten vanhemmille. Teoriatieto sopii ihan kaikille vanhemmille, mutta toimintatehtävät on suunnattu n. 4‒8-v. lapsille yhdessä vanhemman kanssa tehtäväksi.

Ilmoittaudu odotuslistalle – valmennus on seuraavan kerran myynnissä syksyllä 2023

Voit ilmoittautua Kiukun kesyttäjät -verkkovalmennuksen odotuslistalle. Se ei sido sinua mihinkään.

Tietosi ovat turvassa. Lue rekisteriseloste. Huom! Jos sinulla on Gmail, se ei aina näytä yrityssähköpostista lähetettyjä viestejä. Katso myös tarjoukset, mainokset ja roskapostikansiot. Jos tilaus ei onnistu kännykällä, liity tilaajaksi tietokoneella. Voit erota milloin tahansa sähköpostilistalta.

Jos haluat positiivisen muutoksen sekä omissa toimintatavoissasi että lapsesi toimintatavoissa, tätä kaikkea on luvassa kurssillasi:

Viikko 1: Kiukku tunteena

Opit, millainen tunne kiukku on ja millaisia tarpeita lapsen kiukun takana voi olla. Opit, mitä aivoissa tapahtuu voimakkaan tunteen hetkellä ja millaiset toimintatavat ovat toimivia raivaritilanteissa.

Viikko 2: Tunteiden säätelyn taidot

Saat keinoja tunteiden säätelyn tukemiseen ja lapsen tunnekehoyhteyden vahvistamiseen. Opit, miten tunteisiin voi vaikuttaa kehollisin ja toiminnallisin keinoin. Materiaalin luettuasi tiedät, mitkä ovat turvallisia ja hyviä keinoja purkaa kiukkua.

Viikko3 : Turvan ja yhteyden luominen

Opit, miten luot yhteyttä lapseen kiukkutilanteissa. Saat turvallista kiintymyssuhdetta tukevia toimintatapoja lapsen raivaritilanteisiin. Tutustut tunne- ja vireystilan säätelyyn ja opit, miten voit käyttää ennakoivia keskusteluja ja ongelmanratkaisua lapsen kanssa.

Viikko 4: Työkaluja kiukkutilanteisiin

Opit, mikä merkitys on myönteisellä palautteella ja miten suuntaat katseesi lapsesi vahvuuksiin. Opit ehkäisemään tunteiden tarttumista. Saat käyttöösi lauseita, joita voit sanoa lapselle raivarin hetkellä. Opit ajatuksellisia keinoja tunteiden säätelyyn.

Viikko 5: Vanhemman tunnetaidot ja keinot tunnesäätelyyn

Tutustut omaan aggressiohistoriaasi ja saat keinoja oman tunnesäätelysi vahvistamiseen. Saat tietoa, millaisia keinoja sinulla itselläsi on päästä haastavasta tilanteesta ylitse ilman omaa tunnekuohua.

Jokainen valmennusviikko sisältää teoriatiedon lisäksi lapsen kanssa tehtäviä toimintatehtäviä, videoita ja äänitteitä, joita voit katsoa ja kuunnella yhdessä lapsen kanssa. Näiden tehtävien avulla harjoittelet yhdessä lapsesi kanssa kiukun tunteen tunnistamista, säätelyä ja purkamista.

Lisää palautteita:

Valmennus on todella monipuolinen ja kattava tieto- ja tehtäväpaketti tunteiden säätelystä. Valmennuksesta saa itselleen ja lapselle hienon aarrearkullisen rauhoittumisen keinoja haastaviin tilanteisiin. Valmennuksen parasta antia on yhdessäolo ja yhdessä tekeminen lapsen kanssa erilaisten tehtävien parissa, erityisesti satuhieronta on ihanaa ja rauhallista yhdessäoloa.

Kiitos mahtavasta kurssista! Kurssin tehtävät ovat olleet kekseliäitä. Parasta on yhdessä vietetty aika ja keskustelut kiukkuteemasta. Kurssi jälleen muistutti siitä, miten lapsen kiukku ei ole minun kiukkuni. Kun vain voin pysyä irti lapsen tunteesta, voin auttaa häntä parhaiten.

Valmennus on seuraavan kerran myynnissä syksyllä 2023.

Heli metsässä

Hei, olen Heli Mäkelä. Olen yrittäjä ja kahden pojan äiti. Koulutukseltani olen sosionomi, toimintatarapeutti, ratkaisukeskeinen valmentaja/coach, mindfulness-ohjaaja ja Lasten Tunnetaito -ohjaaja. Olen suorittanut myös Skeematerapian eli tunnelukkoterapian opinnot. Tunnesäätelyyn olen perehtynyt mindfulness- ja tunnetaito-ohjaajakoulutusten lisäksi seuraavien lyhytkurssien kautta: Tenavat tasapainoon, Zones of Regulation ja Ajattelun apukäsi.

Olen työskennellyt lapsiperheiden parissa koko työurani ajan esimerkiksi lastentarhanopettajana, erityislastentarhanopettajana, neuvolan perhetyöntekijänä ja nyt yrittäjänä tukien perheitä kohti hyvinvoivaa, läsnäolevaa ja myönteistä vanhemmuutta. Verkkovalmennuksissani on ollut tähän mennessä mukana yli 1 800 osallistujaa.

Oma vanhemmuus on opettanut minulle kaikkein eniten kasvatuksesta ja lasten kanssa olemisesta. Haasteet omien lasten kanssa ovat myös vieneet minua kohti lisäkoulutuksia hakemaan uutta ymmärrystä esimerkiksi lapsen tunnetaitojen tukemiseen ja omien rauhoittumiskeinojen löytämiseen.

Vanhemmuus ei ole aina helppoa, ja olen välillä itsekin kompuroinut oman vanhemmuuteni kanssa. Kiukku on ollut minulle iso tunnehaaste ja olen tehnyt paljon töitä itseni kanssa, että olen oppinut sietämään sekä omaa kiukkua että lasteni kiukkua. En ole saanut lapsuudessani minkäänlaisia keinoja tunnesäätelyyn, ja tiedän, että monilla muillakin vanhemmilla on näin.

Olen viime vuosina perehtynyt laajalti tunnesäätelyyn sekä käytännön että teorian tasolla. Luennoin säännöllisesti kiukusta ja sen kohtaamisesta, järjestän lasten ja vanhempien yhteisiä kiukkutyöpajoja ja lasten tunnetaitoryhmiä. Tähän verkkovalmennukseen olen koonnut kaiken tiedon kiukusta ja tunnesäätelystä, mitä olen viimeisten vuosien aikana opiskellut. Tämän valmennuksen tietomäärää et pysty löytämään googlen tai kirjojen avulla.

Jos sinulla on jotain kysyttävää, vastaan mielelläni kysymyksiisi. Ota yhteyttä: heli@kasvuntaika.fi.

Nähdään valmennuksessa!