rentoutunut nainen

Voimavaroja vanhemmuuteen

Haluaisitko olla rauhallinen ja hyvinvoiva vanhempi? Haluatko saada selätettyä ruuhkavuosin stressin? Ja olla enemmän läsnä lastesi kanssa, nauttia arjestasi enemmän ja elää täydemmin?

Jos tunnistat itsesi seuraavista asioista, tämä verkkovalmennus on suunniteltu juuri sinua varten:

Vanhemmuus on ihmeellistä ja ihanaa mutta samalla monesti todella rankkaa. Vanhemmuus on täynnä haasteellisia tilanteita. Arki on puuduttavaa ja usein täynnä pienempiä ja isompia vastoinkäymisiä. Saatat tuntea itsesi ylikuormittuneeksi ja väsyneeksi. Pinnaa kiristää, ja omat tarpeet unohtuvat helposti pyykkivuoren alle. Kuulostaako tutulta?

Voimavaroja vanhemmuuteen -verkkovalmennus on suunniteltu sinun hyvinvointisi tukemiseksi. Haluat olla hyvinvoiva, rauhallinen ja läsnäoleva vanhempi. Et halua olla stressaantunut, kireä etkä halua myöskään mennä vanhemmuuden mustalle alueelle ja huutaa ja nalkuttaa lapsillesi ja puolisollesi.

Mitä sinä saat Voimavaroja vanhemmuuteen -verkkovalmennuksesta?

Sain useita käytännön neuvoja ja vinkkejä arkeen. Sain kurssista paljon ajattelemisen aihetta ja pysähtymistä itseeni ja oman vanhemmuuteni äärelle. Opin lempeyttä ja armollisuutta itseäni kohtaan ja olen nyt osannut ottaa aikaa enemmän itselleni ja omalle hyvinvoinnilleni esimerkiksi liikuntaharrastuksen muodossa.

Viikkoteemat

Viikko 1: Myönteisyys ja kiitollisuus arjessa

Pääset tekemään oman hyvinvointisi kartoituksen. Teet vision siitä, millainen vanhempi haluat olla jatkossa. Opit lisäämään myönteisyyttä, onnellisuutta ja kiitollisuutta arkeen. Saat ajatuksia, miten luoda hyvä suhde itseesi ja miten opit arvostamaan itseäsi vanhempana.

Viikko 2: Hyvinvoiva mieli ja keho

Tutustut mindfulnessiin ja siihen, miten se voi auttaa sinua voimaan paremmin. Opit luomaan arkeen rutiineja (esimerkiksi ruuanlaittoon, siivoamiseen ja iltoihin), joiden avulla arkesi helpottuu. Saat keinoja sekä kehosi että mielesi hyvinvoinnin tukemiseen.

Viikko 3: Keinot stressinhallintaan ja toimivaan arkeen

Opit havaitsemaan, miten stressi vaikuttaa elämääsi ja arkeesi. Opit toimivia tapoja stressin kohtaamiseen. Saat konkreettisia keinoja lapsiperhearjen helpottamiseen ja arjen hallintaan. Kun saat keinoja ajanhallintaan, aikaasi riittää sinulle tärkeisiin asioihin, voit paremmin ja olet myös rauhallisempi vanhemmuudessasi.

Viikko 4: Myötätunto ja tunnetaidot hyvinvoinnin vahvistajina

Opit olemaan myötätuntoinen ja armollinen itsellesi vanhempana. Opit, kuinka pysyä rauhallisena lapsen kanssa etkä enää hermostu niin helposti lapsellesi. Saat keinoja hyvinvoinnin ylläpitämiseen arjessa.

Tämä Voimavaroja vanhemmuuteen -verkkovalmennus sopii kaikenikäisten lasten vanhemmille.

Verkkovalmennus kestää neljä viikkoa. Kurssi sisältää joka viikko uudet, tulostettavissa olevat materiaalit ja harjoitteet, joita voit tehdä missä ja milloin vain silloin kun sinulle sopii. Voit myös ladata ääniteharjoitteet itsellesi.

Saat perjantaisin 23.3.‒13.4. linkin valmennussivustolle, josta saat luettavaksi ja kuunneltavaksi viikkomateriaalit. Viikkomateriaaleissa on sekä kirjallista materiaalia että äänitteitä ja muutos- ja toimintatehtäviä, joiden avulla sovellat valmennusviikon teemaa omaan perhearkeesi. Verkkovalmennussivusto on käytettävissäsi syyskuun 2018 loppuun saakka. Verkkovalmennus maksaa 39 €, ja sen voi ostaa Holvi-verkkokaupasta pe 23.3. klo 10 asti.

Valmennuksen työote on ratkaisu- ja voimavarakeskeinen. Tarkoituksena on tuottaa oivalluksia, joiden kautta sinä voit lähteä muuttamaan omia toimintatapojasi kohti itseäsi arvostavaa, hyvinvoivaa ja rentoa vanhemmuutta. Opit luomaan rutiineja ja saat keinoja ajanhallintaan ja näiden avulla arki helpottuu ja saat selätettyä stressin.

Verkkovalmennus koostuu kirjallisista materiaaleista valmentavine kysymyksineen. Kysymysten avulla viet oivalluksesi omaan arkeesi ja käytäntöön. Lisäksi verkkovalmennus sisältää valmennusäänitteitä ja mindfulness-harjoitteita, joiden avulla saat hyvinvointia ja pysähtymistä itsesi äärelle.

Harjoitteet pohjautuvat mindfulness-menetelmään. Mindfulnessista on tuhansia tutkimustuloksia, ja se on keino lisätä läsnäoloa, hyvinvointia ja myötätuntoa vanhemmuuteen. Harjoitteiden kautta opit olemaan rauhallisempi, iloisempi ja jaksat perhearjen haasteissa paremmin.

Kyllä, haluan saada lisää voimavaroja vanhemmuuteeni ja voida hyvin. Ilmoittaudun mukaan valmennukseen.

Kun ilmoittaudut mukaan Voimavaroja vanhemmuuteen -verkkovalmennukseen, saat

Sain työkaluja positiivisuuden vaalimiseksi ja oman hyvinvoinnin lisäämiseksi. Jatkossa osaan aktiivisemmin hakea ja löytää omia hetkiä arjessa.

Sain kurssista hyviä vinkkejä sekä arjen tilanteisiin että jatkojalostettavaksi tuleviin haasteisiin. Kurssi vahvisti käsitystäni siitä, että vanhemmuuteen ja omaan hyvinvointiin kannattaa panostaa eli että olen oikealla tiellä.

Iso kiitos hienosta verkkovalmennuksesta. Itselleni suurin oivallus, joka kylläkin on ollut aina mukana elämässä, mutta jostain syystä se on unohtunut tässä arjen kiireessä, on ollut itselle armollisuus ja positiivinen puhe pään sisällä. Sen vaikutuksen tuntee heti. Vielä on tekemistä, mutta kyllä se onnistuu! Ja aivan huippua että näitä materiaaleja voi käyttää vielä pidempään. Itse tulostin kaikki materiaalit.

Kyllä, haluan saada lisää voimavaroja vanhemmuuteeni ja voida hyvin. Ilmoittaudun mukaan valmennukseen.

Heli ja omenapuu

Hei, olen Heli Mäkelä. Olen kahden kouluikäisen lapsen äiti ja yrittäjä. Olen koulutukseltani sosionomi, toimintaterapeutti, ratkaisukeskeinen valmentaja/coach, mindfulness-ohjaaja ja Lasten Tunnetaito -ohjaaja. Olen työskennellyt lapsiperheiden parissa vuodesta 1993. Työssäni neuvolan perhetyöntekijänänä kohtasin monia väsyneitä vanhempia ja yhdessä vanhempien kanssa etsimme keinoja hyvinvoivaan vanhemmuuteen. Vankan työkokemukseni kautta tiedän, mitkä keinot toimivat ja mitkä auttavat lisäämään voimavaroja vanhemmuuteen.

Olen myös itse ollut väsynyt lasteni ollessa pieniä enkä osannut huolehtia omasta hyvinvoinnistani. Nostin lasten tarpeet omien tarpeideni yläpuolelle, ja unohdin itseni ja oman hyvinvointini. Siitä seurasi marttyyriutta ja uupumusta. Olin pinna kireällä ja hermostuin usein lapsilleni ja nalkutin puolisolleni. Suoritin vanhemmuutta, ja monesti ilo oli kadoksissa elämästä kaiken puurtamisen keskellä. Onneksi tajusin pysähtyä pohtimaan itseäni ja omia toimintatapojani. Olen oppinut rennompaa vanhemmuutta, olen saanut keinoja suhtautua itseäni sättiviin ajatuksiin ja olen oppinut ennen kaikkea lempeyttä itseäni kohtaan. Olen myös oppinut sellaisia ajanhallintakeinoja ja rutiineja, jotka tukevat sekä lapsiperhearkea että omaa hyvinvointia. Nyt haluan opettaa näitä minua auttaneita keinoja myös sinulle.

Voimavaroja vanhemmuuteen -verkkovalmennus on suunniteltu sinun hyvinvointisi tukemiseksi.