Tuntuuko sinusta, että elät ilman todellista yhteyttä itseesi ja tunteisiisi? Kaipaatko elämääsi lisää elävyyttä ja iloa? Onko sinulla keinoja tunteiden käsittelemiseen ja purkamiseen niin, etteivät ne jää kuormittamaan kehoasi ja mieltäsi?

Moni aikuinen elää vailla aitoa yhteyttä itseen ja tunteisiin. Yhteys itseen voi olla katkennut jo varhain, ja yhteyden katkeaminen voi näkyä omien tunteiden ja tarpeiden tunnistamattomuutena ja tukahduttamisena, stressinä, jatkuvana kiireenä ja elämisenä enemmän ajattelun ja mielen kautta kuin kehon viestejä kuunnellen.

Monen suhde tunteisiin on haastava. Meidät on opetettu analysoimaan, järkeilemään ja ratkaisemaan tunteita ja nämä keinot ohjaavat helposti välttelemään tunteiden todellista, kehollista kohtaamista. Meidät on opetettu siihen, että osa tunteista on hyviä ja osa huonoja, vaikka tunteet ovat neutraaleja ja ne menevät aika nopeasti ohi, kun antaa tunteiden virrata ja vapautua kehon tasolla.

tunnekehoyhteys

Moni on oppinut tukahduttamaan ja patoamaan tunteita. Patoutuneet tunteet voivat aiheuttaa fyysisiä oireita ja sairauksia. Siksi on tärkeää oppia kehollisia tunteiden purkukeinoja ja ottaa ne osaksi arkea.

Kulttuurissamme on jäänyt taka-alalle tunteiden aito kohtaaminen ja vahva kehollinen yhteys itseen. Moni elää lähes irrallaan kehostaan, vain järjen tasolla. Jos sinulla on heikko tunnekehoyhteys, kehosi ja mielesi saattavat olla jännittyneitä ja olosi voi olla koko ajan ylivireä tai alivireä. Tunteiden luonnollinen virtaus on estynyt ja kehossasi voi olla myös paljon tunnepanssareita ja jumeja. Heikko yhteys itseen vaikuttaa myös siihen, että etsit turvaa ja tukea itsellesi vaikkapa suorittamisesta, somen selailusta, syömisestä, tunteiden älyllistämisestä ja itsesi kiireisenä pitämisestä sen sijaan, että oppisit luomaan turvaa itse itsellesi ja vahvistaisit kykyä tukea itseäsi sisältäpäin.

Olen tehnyt verkkovalmennuksen, jossa käsitellään tunnekehoyhteyttä eli vahvaa ja aitoa yhteyttä itseen, omaan kehoon ja omiin tunteisiin. Tunnekehoyhteyden vahvistaminen vaikuttaa siihen, että tunteet eivät tunnu sinusta enää pelottavilta ja liian vaikeilta kohdattavaksi. Pystyt kohtaamaan haastavatkin tunteet ja elämään ne läpi. Näin tunteesi eivät enää jää kohtaamattomiksi tunnejumeiksi vaan ne voivat virrata. Näin elävyys koko kehossasi lisääntyy.

Työkaluja tunnekehoyhteyden vahvistamiseen -verkkovalmennus antaa sinulle monia keinoja sekä yhteyden vahvistamiseen itsesi kanssa että tunteidesi keholliseen kohtaamiseen, tuntemiseen ja purkamiseen. Kurssin aikana opit ymmärtämään, mikä on vaikuttanut siihen, että yhteytesi itseesi, kehoosi, tunteisiisi ja tarpeisiisi on katkennut. Saat keinoja vahvistaa yhteyttä tunnekehoosi ja saat konkreetteja keinoja tunteiden keholliseen kohtaamiseen, läpielämiseen ja purkamiseen. Opit olemaan enemmän kehossasi kuin mielessäsi. Vahvistat myötätuntoista suhtautumista itseesi.

Työkaluja tunnekehoyhteyden vahvistamiseen on sinulle, joka

Mitä saat Työkaluja tunnekehoyhteyden vahvistamiseen -verkkovalmennuksesta?

Ilmoittaudu odotuslistalle

Voit ilmoittautua Työkaluja tunnekehoyhteyden vahvistamiseen -verkkovalmennuksen odotuslistalle. Se ei sido sinua mihinkään.

Tietosi ovat turvassa. Lue rekisteriseloste. Huom! Jos sinulla on Gmail, se ei aina näytä yrityssähköpostista lähetettyjä viestejä. Katso myös tarjoukset, mainokset ja roskapostikansiot. Jos tilaus ei onnistu kännykällä, liity tilaajaksi tietokoneella. Voit erota milloin tahansa sähköpostilistalta.

Jos haluat oppia vahvistamaan tunnekehoyhteyttäsi, tätä kaikkea on luvassa verkkovalmennuksessa:

Osa 1: Tunnekehoyhteys ja sen rakentuminen

Tutustut tunnekehoyhteyteen ja siihen, miten yhteys itseen rakentuu. Saat ymmärrystä siihen, miksi yhteys itseen, kehoon ja tunteisiin on alkanut mennä poikki. Kartoitat omaa lähtötilannettasi ja saat myös ensimmäisiä pieniä harjoituksia yhteyden vahvistamiseen itsesi kanssa.

Osa 2: Tunteiden tunteminen ja kehollinen kohtaaminen

Opit ymmärtämään, mitä tunteiden kehollisuus tarkoittaa. Saat keinoja siirtyä mielestä kehoon. Opit kohtaamaan, läpielämään ja purkamaan tunteitasi kehollisesti tunteiden älyllisen kohtaamisen, väistelyn ja turruttamisen sijaan.

Osa 3: Keinoja tunnekehoyhteyden vahvistamiseen

Saat ymmärrystä sisäiseen turvaan ja turvattomuuteen ja keinoja turvan tunteen vahvistamiseen. Opit ottamaan kehon kuuntelun osaksi arkeasi. Saat keinoja tutustua hengitykseesi. Opit luovia ja toiminnallisia keinoja (esim. kirjoittaminen, maalaaminen, taidepäiväkirja, keholliset harjoitukset) tunteiden ilmaisemiseen ja purkamiseen. Vahvistat myötätuntoista suhtautumista itseesi ja tunteisiisi.

Valmennuksen toteutus

Verkkovalmennus sisältää kolme osiota. Saat koko kurssin kerralla käyttöösi ja voit omaan tahtiisi käydä kurssia läpi. Materiaalit ovat tekstimuodossa. Jokaiseen osioon sisältyy myös sekä toiminnallisia harjoituksia että pohdintatehtäviä, joiden avulla viet verkkovalmennuksen teemoja arkeesi. Verkkovalmennus sisältää myös viisi harjoitusäänitettä tunnekehoyhteyden vahvistamiseen.

Verkkovalmennussivusto on käytettävissäsi vuoden ajan. Sinulla on reilusti aikaa käydä läpi materiaaleja ja ottaa käyttöön kaikki tarvittavat tiedot ja taidot tunnetaitojesi vahvistamiseksi. Äänitteet pystyt lataamaan itsellesi, ja kurssiaineisto on helposti tulostettavissa omaan käyttöön.

Kurssilla on tyytyväisyystakuu. Sinulla on 7 päivää aikaa tutustua kurssiin. Jos jostain syystä et ole tyytyväinen kurssiin, saat rahasi takaisin laittamalla sähköpostia minulle. Reilua, vai mitä?

Kun ilmoittaudut mukaan Työkaluja tunnekehoyhteyden vahvistamiseen -verkkovalmennukseen, saat:

Valmennus on seuraavan kerran myynnissä syksyllä 2022.

Heli Hakasalmen huvilalla

Valmennusmatkallasi mukana olen minä eli Heli Mäkelä. Olen kahden lapsen äiti ja koulutukseltani olen sosionomi, toimintaterapeutti, ratkaisukeskeinen valmentaja, mindfulness-ohjaaja, lasten ja nuorten tunnetaito -ohjaaja ja hengitysterapeutti. Lisäksi olen suorittanut skeematerapian (eli tunnelukkoterapian) opinnot. Tällä hetkellä olen mukana Terapeuttisen taidetyöskentelyn koulutuksessa.

Minun yhteyteni tunnekehooni katkesi jo varhain, kun tunteitani ja tarpeitani mitätöitiin lapsena. Tunteiden turruttamisesta ja älyllistämisestä tuli keinoni selvitä tunteiden kanssa. Ohitin vuosia itseni, tunteeni ja tarpeeni lähes täysin ja elin enemmän ulkoapäin kuin sisältä käsin. Puskin, suoritin ja ohitin kehoni viestit. Kehooni kerääntyi tunnejumeja ja oloni oli usein raskas. Älyllistäminen ei auttanut purkamaan kehollisia tunnejumeja eikä myöskään ole auttanut siihen, että tunteet virtaisivat läpi kehon eivätkä jäisi jumeiksi kehoon ja mieleen.

Olen vähitellen rakentanut uutta yhteyttä itseeni ja tunnekehooni. Olen osallistunut lukuisiin koulutuksiin, kursseille, työpajoihin, kuunnellut tunnetaitoäänitteitä, lukenut kirjoja ja käynyt myös erilaisissa tunnekehohoidoissa ja kuvataideterapiassa. Olen avannut tunnelukkojani ja vahvistanut sisäistä turvaani. Tämä kaikki on vähitellen johtanut siihen, että pystyn suhtautumaan tunteisiini ja tarpeisiini hyväksyvämmin ja kohtaamaan niitä. Myös niitä tunteita, jotka olivat minulle aikaisemmin hyvin vaikeita kohdata. Olen myös oppinut keinoja purkaa vanhoja tunnejumeja pois. Nyt olen koonnut nämä lukuisilta kursseilta oppimani parhaat oppini verkkovalmennukseksi.

Olen järjestänyt vuosien varrella lukuisia kursseja tunnetaidoista sekä lapsille että aikuisille. Verkkovalmennuksiini on tähän mennessä osallistunut yli 2500 ihmistä.

Tunnekehoyhteys ei vahvistu itsestään ja tekemättä mitään. Olen tukena sinun muutosmatkallasi kohti vahvempaa tunnekehoyhteyttä.

Jos sinulla on jotain kysyttävää, vastaan mielelläni kysymyksiisi. Ota yhteyttä: heli@kasvuntaika.fi.